Ванеса Миленова Стоянова се ражда с огледални органи, птоза на ляв клепач, един бъбрек и вродена сколиоза на гръбначния стълб. Сколиозата се влошава и прогресира, а през последните 2 месеца нараства до 120 градуса. Гръбначният стълб притиска белия дроб и сърцето, с което се затруднява дишането с всеки изминал ден.

Диагнозата е тежка деформация на гръден кош и гръбначен стълб с над 120 градуса изкривяване. 

Светилото в ортопедията извърши рядка операция в Бургас

11-годишната Ванеса се нуждае от скъпа операция, която да спаси живота й и да й позволи да диша нормално. 

Сколиозата се влошава и прогресира, а през последните два месеца нараства до 120 градуса. Гръбначният стълб притиска белия дроб и сърцето, с което се затруднява дишането ѝ. Диагнозата е тежка деформация на гръдния кош и гръбначния стълб. Сумата за операцията е 45 000 лв. и е непосилна за семейството.

В медицината обратното разположение на сърцето се смята за вродена аномалия и се нарича декстрокардия – от латинското dexter (десен) и древногръцкото kardia (сърце). Впрочем при такива индивиди не само сърцето, но и всички останали вътрешни органи са разположени огледално: сърцето е в дясната част на гръдния кош, а черният дроб и далакът -в лявата част на корема. Кръвоносните съдове, нервите, лимфните съдове и червата също са инвершрани. В научните среди този феномен се нарича транспозиция.

Всеки, който има възвожност и желае да помогне за лечението на Ванеса, може да го направи на следната дарителска сметка:

Банка ОББ
Банкова сметка в лева
BG26UBBS80021074425140
Ванеса Миленова Стоянова