Семейството на загиналия по време на учение в Шабла пилот подполковник Валентин Терзиев има законното право да търси обезщетението. Подобни дела с военнослужещи не са изключение. Това коментираха пред bTV от пресцентъра на авиобазата в Граф Игнатиево.

Както БЛИЦ съобщи, семейството на пилота завежда дело за положения от него извънреден труд. Искът е от името на 12-годишния му син.
Става въпрос за близо 70 хиляди лева компенсация за 3 хиляди часа извънредни дежурства.

„То няма нищо общо с обезщетенията, които по принцип държавата изплаща. Просто това са суми, които Валентин Терзиев си е изработил. Това са дните за компенсации, натрупани за определен период от време“, каза Димитрина Попова.

Димитрина Попова заяви още, че най-важна е истината за инцидента, която, по думите й, остава скрита.

„Няма изнесена никаква информация. Поети отговорности няма. Да ми се извинят?! Никой не ми се е извинил. Единствено извинение съм получила от генерал Русев и то беше в първия ден. Да, пилотът също е виновен, но е последният виновен“, смята тя.

Димитрина Попова настоява вътрешната проверка в Министерството на отбраната да бъде извършена и да се установи има ли виновен за възлагане на задачи на недостатъчно подготвен пилот.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ