Ако Върховният касационен съд не беше отхвърлил молбата за вписване на партия „Няма такава държава“ в публичния регистър, вероятно тази партия безпроблемно щеше да печели парламентарните избори в България и то само заради името си.

И кокошките, които са незаличим фрагмент от „селската идилия“ в Горна баня, проумяха, че в елитния Италиански лицей през последните 20-30 години срива нивото си и се е превърнал в място за подозрителни схеми, но „временно изпълняващата длъжността директор“ Величка Велянова, вместо да бъде поеме отговорност, получава най-високи държавни отличия…

Вече няколко поредни министри на културата предприемаха плахи опити да изпратят на „заслужен отдих“, но явно не са докрай решителни в действията си. Противно на очакванията да се сдобие с поне една качествена проверка, Велянова получава от всеки следващ министър „медал за храброст“.

Така се случи и при празнословещия Минеков, който люто се закани при встъпването си в длъжност да измете Авгиевите обори на министерството, като започне с Величка, но вместо това й даде най-високото ведомствено отличие „Златен век“. А на какво ли се дължи подобно шизофренно поведение при „героичния“ протестър? – На този въпрос психиатрите все още не са намерили отговор… /Симптоматично е, че въпросният господин се отличаваше със странен и твърде специфичен смях/.

Неговата заместничка Борислава Танева, която беше пряко ангажирана с провеждането на конкурса за избор на нов директор на НУКК, вместо да изпълни служебните си задължения, финансира проект на сина си с десетки хиляди лева държавни пари… и подаде оставка.

Новият министър на културата Найден Тодоров е изправен пред съдбоносна, историческа дилема:

- Да спази закона, като приключи стартиралия преди 7 месеца мелодраматичен КОНКУРС и назначи нов директор на НУКК, или да постъпи като своя предшественик, с което ще стане за смях и на пернатите съкварталки на Лицея… А защо пък и той да не връчи поредното високо държавно отличие на Велянова за „изключителни заслуги към българската култура…“.

Е, наистина, нема такава държава…