Веселин Костов е роден септември 1988 година в гр. София. Завършва висшето си образование във Висше училище по телекомуникации и пощи, специалност Мениджмънт и информационни технологии. Създава Национално движение хан Кубрат преди повече от 12 години.

Идват избори. Вие заявихте, че ще влизате в политиката като национално движение „Хан Кубрат „. По какъв начин ще стане това?

- Влизането в политиката на национално движение „Хан Кубрат “ не е самоцел. Това е акт на отговорност от наша страна, след като вече стана ясно, че един цял преход политиците и обществениците на България не можаха да докарат народа до нормално и достойно положение на съществуване.


Виждате, че сме на последно място по доходи, здравеопазване и образование и първи във всички световни класации по смъртност. В момента политическата бъркотия е голяма и никой не може да каже какво ни очаква в утрешния ден. Точно в този момент има нужда от хора като нас, патриоти, които милеем за род и родина и сме длъжни да поставим ясни правила.

Скоро ще разберете коя партия ще подкрепим. Ние не сме партия, а национално движение и самостоятелно на избори не можем да се явим, но нашата подкрепа за партията, която сме преценили, че може достойно да ни представлява, ще ни донесе много гласове и успех на предстоящите избори.

Всички ви обвиняват, че като движение сте малко крайни, та дори ви свързват със Скинхедс. Какво ще кажете за това?

Какво против имате Скинхедс? Млади момчета, които имат нетърпимост към някои дразнещи неща. Те не могат ли да са патриоти?

Имах предвид, че ви смятат за малко крайна организация. Патриотизмът може ли да бъде краен?

- Какво означава краен патриотизъм? Когато човек обича държавата си, не виждам как може да е краен. Може би сме крайни за тези, които само се правят на патриоти. Да си патриот означава да носиш родина и род в сърцето си. Които ни наричат крайни, е по-добре да минат към либералите и глобалистите. Там ще ги приемат и в хор ще ни дамгосват като крайни, а ние сме просто патриоти.

Излязоха новини, че сте част от БСП. Това вярно ли е?

- Нито е вярно, нито някога е имало такова намерение от наша страна. Ние ще подкрепим партия, която има ясни патриотични идеи и не се влияе от външни фактори. Партия, която има за приоритет само българските интереси.

Коя е тази партия?

- Скоро ще разберете. Не искам да изпреварвам събитията, но със сигурност ще сте от първите, които ще поканим на пресконференция по повода.

Все пак бихте ли открехнали малко завесата, защото имате много последователи на национално движение „Хан Кубрат „.

- Пак ще кажа. Скоро ще разберете, но за сега няма как да Ви кажа. Важното е, че „Хан Кубрат “ застава с хора по места с ясната идея да променим България към хубаво и ще подкрепим партия, която е със заявка, припокриваща нашите разбирания за патриотизъм и любов към родината. Имайте още малко търпение. Нашите момчета в цяла България вече работят. Ние не сме хора, които си играем на дребно.

Информираха ни, че членовете на национално движение „Хан Кубрат “ се заклеват във вярност. Това вярно ли е?

- Да, така е и не само. Всеки, който се е заклел във вярност към движението и е приел нашите принципи, си татуира логото на движението.

Това прилича малко на италианската омерта или както се казва „Коза ностра“, в превод „наша работа“.

- Разбира се, че трябва да е така. Ние бихме направили всичко, което е полезно за страната и народа ни, а методите са наша работа. Няма нищо скандално в това, ако наистина искате да се постигне целта, която сме си поставили , защото има всякакви предатели, които не споделят нашите възгледи. В национално движение „Хан Кубрат “ такива не съществуват.