"По темата с протестиращите "140 000 души" по време на т. нар. "Трето велико народно въстание" си позволих да преброя едни 500 човека на площада. За сверка". Това написа във фейсбук профила си Виктор Димчев, фотограф, тв продуцент и един от организаторите на протестите от 2013 г.

"Хубаво е да се лъже, лошо е да се лъже по този начин. Не лови защото", пише още той.

Снощи един от организаторите на протестите и член на т.нар. "Отровно трио" - Арман Бабикян, каза, че на площада са се събрали 140 000 души. В същото време пък друг член на триото Николай Хаджигенов заяви с пяна на уста, че на протеста е имало 85 000 души. 

''Чакаме още сметките от преброяването, което се направи, но чисто субективно снощи беше най-голямото въстание като брой хора. Песимистичната оценка по една снимка на 10-ти (б.р. второто въстание), която не обхващаше всички хора, изчислена по формулата 4 човека на кв. м., беше 65 000 души за предния път. И тя не обхващаше целия площад и всички хора. Оптимистичната оценка беше над 85 000 души. Тя пак е приблизителна, няма как да бъде конкретна.

Чисто субективно усещането ми за снощи беше по-голямо. Ще има изчисление, ще видим. Тези сметки са важни за проправителствената пропаганда, на мен не са ми важни. Дали сме били трима души на площада, както сме били в самото начало преди години, когато започнахме, дали сме били 103 000 снощи, това няма никакво значение''", заяви по темата адв. Хаджигенов в интервю и допълни, че според него протестът привлича още повече хора, включително такива, които идват от провинцията, а няма отлив.