Как човек с болки в гърба или кръста посреща празници? Никак. Или "едва-едва". Хората заминават по вили, хижи, хотели, ресторанти, дискотеки, че и в чужбина, веселят се... А ти - и условно, и буквално казано, не смееш да мръднеш. Даже да те е отпуснало в момента, ограничаваш движенията си всякак, за да не те захапе болката пак от изневиделица.
По празници проблемите с болките в гърба или кръста като че ли се усещат двойно. Но те пречат много и във всекидневието - на работата, на социалните контакти, на самочувствието. Раздвижването сутрин става бавно, с хапове, горещи душове и т.н. А обезболяващите са временно решение - до следващата доза, когато дойде болката. Така животът е ограничен, непълноценен.  

Има бърз, лесен и ефикасен начин сами да си помогнете. Който не изисква нито усилия от ваша страна, нито много време -  само по няколко минути на ден. При това ще сте на спокойствие вкъщи, без "публика". Казваме го, защото може да сте от хората, които се притесняват да правят упражнения пред други, особено ако са с лечебна цел заради здравни проблеми.   

Става дума за инверсни лежанки Тийтър. Те са за упражнения при болки в гърба и кръста, имат подробни инструкции за употребата и дори диск с нагледни упражнения. Можете да ги свалите и предварително от www.lejanki.bg. 

Основното при инверсната терапия е декомпресията. Тя премахва напрежението в гръбнака, помага за обновяването на дисковете, подобряване състояние на ставите и тяхната гъвкавост. 

Лежанките Тийтър са полезни срещу вече настъпили и установени заболявания - например при лечение на дискова херния, стеноза или лечение на дископатия. Цялостното им благотворно влияние обаче е многостранно, включително за засилване на основната мускултура, което ще направи тялото ви силно и гъвкаво. Освен това способства и за намаляването на стреса.

Така освен при лечение на болки в гърба и кръста, инверсните лежанки Тийтър са пълноценен домашен фитнес уред, който позволява и по-активни упражнения, а е лесен за монтаж, употреба, сгъване и съхранение. Гаранцията е пет години за всички компоненти на уреда. 
 

На практика хората, за които предлаганият в момента модел модел EP-950 Ltd на лежанката за инверсия не е пригоден, са изключение - те трябва да са с много голям ръст или тегло. Моделът е предназначен за потребители с височина от 1.46 до 2 метра и тегло до 135 кг., което включва огромната част от хората.

Преди да прибегнете до инверсната терапия, питайте вашия доктор дали можете да използвате лежанките Тийтър - възможно е да имате някоя болест, която е противопоказна на висенето надолу с главата. Ако няма проблем да обръщате тялото си наопаки - възползвайте се от Тийтър. 

Повечето потребители избират преобръщане на тялото изцяло, но лежанките могат да се настроят и на различни по-малки ъгли - на 20 градуса наклон, на 40 или 60. Благотворното влияние започва още преди 20-те градуса, а пълната декомпресия на гръбначен стълб постигате с упражненията при 60 градуса.

Уредът е полезен и при просто отпускате в легнало положение с контролирано люлеене и изпъване, ако решите. Може да се използва и за интензивни упражнения - прикляквания, изправяне в седнало положение, коремни преси, упражнения за разтягане.
 
А ефекта ще почувствате, дори само ако висите от пет до седем минути между 3 и 5 пъти на седмица! 

Накратко: възстановете се и се поддържайте за активен живот, доверете се на Тийтър - това е компанията  пионер и лидер в инверсните уреди и за домашно ползване, и с клинична употреба, и за фитнес приложение!

www.lejanki.bg
https://lejanki.bg/nauchi-poveche/
https://lejanki.bg/vaprosi-i-otgovori/