Интензивно е движението за товарни автомобили на изход от страната на някои гранични пунктове с Румъния. Това съобщава Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР на интернет страницата си.

Данните са към 06:00 ч. тази сутрин. Трафикът е интензивен на граничните контролно- пропускателни пунктове (ГКПП) „Кардам“, „Видин“ и „Оряхово“. 

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. 

Границата с Република Северна Македония и на границата с Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук