Над 50 души с холера са диагностицирани в Алжир. Регистрирани са и два смъртни случая вследствие на болестта. От българското Министерство на външните работи предупреждават пътуващите и пребиваващите в африканската страна да спазват указанията на здравните власти в страната.

От изследвани и хоспитализирани 161 лица с проявена симптоматика, към 26 август холера е диагностицирана при 56, съобщават от Министерството на здравеопазването, населението и здравната реформа на Алжир. Починали са две лица в населен пункт Уиля. От болестта за засегнати шест общини - Буира, Блида, Типаза, Алжир, Медеа и Аин Дефла. 
 
Отчита се тенденция за намаляване на броя на хоспитализираните лица - от 33 на 23 август до 4 на 26 този месец.  Въпреки очерталата се тенденция, предвид инкубационния период до една седмица, местните медицински власти поддържат системата за наблюдение на всички нива.

Министерството препоръчва строго спазване на хигиенните норми - внимателно измиване на ръцете със сапун и чиста вода няколко пъти на ден, особено преди хранене, обилно измиване на плодовете и зеленчуците, преваряване на питейната вода. Да не се използват неконтролирани източници на вода и кладенци. В случай на поява на симптоми незабавно да се потърси помощ в здравно заведение.