Военнослужещи от Българската армия помагат на населението за преодоляване на усложненията в зимната обстановка, съобщиха от Министерство на отбраната.
Модул от 55-ти инженерен полк – Белене с верижна машина БАТ-М почиства пътя между селата Лозица, Дебово и Въбел в област Плевен.
Модул от Центъра за подготовка на танкови подразделения в град Сливен с верижна техника транспортира хранителни продукти до село Раково, област Сливен.
Военнослужещи от под. 22 180 – Казанлък с верижна техника участват в извличане на автомобили от заснежения път между селата Енина и Крън в община Казанлък.
Военнослужещи от под. 22 160 – Плевен със специализирана техника почистват улиците, автобусните и тролейбусните спирки в града, както и покрива на Монумента „Панорама”, оказват помощ на екипите на електроразпределително дружество ЧЕС в село Староселци и на екипите на газоразпределителната станция в с. Карожабене, Плевенско.
Военнослужещи от под. 52 380 – Враца оказват помощ на закъсали автомобили и на населението в селата Лютаджик и Малопещене.
Поделенията от Българската армия са в готовност да окажат помощ при искане от представители на местната изпълнителна власт във всички населени места в страната. /БЛИЦ