От 13 март цяла България е в извънредно положение заради опасността от разпространение на коронавируса. Много българи се завърнаха от чужбина, което наложи поставянето им под задължителна 14-дневна карантина.

Още на влизане у нас те трябва да попълнят декларация, в която да упоменат къде ще прекарат задължителната карантина. Въпреки това преди време стана ясно, че те въртят голяма шашма, но бяха разкрити.

За да се гарантира здравето на завърналите се българи, че и на останалата част от обществото, бе наложена глоба от 5 000 лева на всеки, които бъде изловен, че не седи у дома, а се разхожда безцелно.

Сега обаче стана ясно, че на нашенците, дошли обратно в България, изобщо не им пука за здравето на околните и вършат глупост след глупост.

На 31.03.2020г., в 18.10 часа полицейски екип извършил проверка на частен адрес в град Оряхово на поставен под карантина 39-годишен мъж, който не е открит на адреса.

След проведен телефонен разговор със същия, мъжът се явил на адреса и е заявил, че е излязъл да спортува. 

„Образувано е досъдебно производство по чл.355, ал.2 от НК“, съобщиха от ОДМВР-Враца.

Двама нарушители на карантината са установени вчера и в Благоевград и Разлог, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград /ОДМВР - Благоевград/.

Полицейски служители са извършили проверки на лица, поставени под карантина след завръщането им от страни с усложнена епидемиологична обстановка.

Двамата нарушители, установени вчера, са извършили престъпление по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс - нарушаване на мерки против разпространяване на заразителна болест по хората по време на пандемия или извънредно положение.

От ОДВМР - Благоевград посочват, че случаите са докладвани на компетентните прокуратури.

Мъж, поставен под карантина, е засечен пред магазин в Кубрат, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Сигнал за това е подаден от жител на кубратското село Савин.

В хода на проверката е установено, че посоченият 62-годишен мъж е карантиниран от РЗИ-Благоевград за срок от 14 дни.

Той е декларирал, че ще пребивава на адрес в село Савин. По случая се води разследване.

Полицейски служители от РУ- Каолиново установили 42-годишен мъж, който не спазва наложена карантина, след като се завърнал от страна с усложнена епидемиологична обстановка.

По време на проверката мъжът не бил намерен на адреса, на който посочил, че ще бъде, съобщиха от ОДМВР-Шумен. 

Случаят ще бъде докладван на РП- Шумен, образуван е заявителски материал за извършено престъпление по чл. 355 ал. 2 от НК.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!