Полицаи прибраха под карантина в дома му 20-годишен младеж от бобошевското село Блажиево, завърнал се преди три дни от Англия и яхнал мотора да се поразходи до съседното село. Наблюдателни жители видели Д. на кафе в центъра на Усойка и го докладвали на полицията, пише struma.bg.

Мартин се върна от Италия, не спази карантината и щъка из Варна

След 15 минути  пристигнала патрулка. Униформените предупредили младия мъж, че трябва да спазва 14-дневна карантина и да не напуска дома си.

Връщат се от чужбина и правят тази шашма, за да не спазват карантина! ВИДЕО

Младежът се подчинил на заповедта на полицаите, но вечерта вдигнал як купон вкъщи. Гостували му десетина младежи, които пристигнали с личните си автомобили.

Жители на селото вчера коментираха: "Да, не излиза от вкъщи, но прави купон, музиката кънтя цяла нощ. Гостите му може да се заразят или те да донесат заразата. Страх ни е. Не знаем в такива случаи дали да звъним в полицията".

Гурбетчиите, натъпкани в бусове и леки коли, носят COVID-19 в Кърджалийско

В същото време шофьорът на ТИР от село Усойка Б.Б. написа в социалните мрежи: "Преди три дни се завърнах от път в чужбина. Имаме три деца, с нас живеят и двама възрастни хора.

На третия ден от карантината се наложи съпругата ми да излезе до магазина, за да купи памперси за децата, храна… и някой я докладва.

Пристигнаха полицаи и ни предупредиха. Как семейството ми да се снабдява с продукти? Кой ще ни помогне?".

След този пост негови приятели се организирали и вече правят доставка на храна до входната врата на къщата му.