Още двама души – мъж и жена, са потърсили лекарска помощ в УМБАЛ „Канев“ вчера, съобщи д-р Йордан Петров от инфекциозното отделение в лечебното заведение, цитиран от tvn.bg. Те са се завърнали от Италия и били притеснени от заплахата за вируса.


По думите му, става дума за 20 – годишна жена, която е отпътувала още от Русе със симптоми на грип, които не са изчезнали по време на престоя й в Рим. Впоследствие тя се е завърнала болна. Мъжът не е хоспитализиран.

Днес се очакват резултатите от изпратените в референтната лаборатория на 41-годишната русенка, която бе настанена вчера в отделението със съмнения за коронавирус.

В Русе Регионалната здравна инспекция наблюдава още един случай – на жена, завърнала от Китай. Тя е под домашно самонаблюдение и изолация от 12 дни. До момента е здрава, не е проявила признаци на заболяване.

“Жената е изолирана в дома си, живее в Русе, карантината ѝ от 14 дни почти изтича. Всеки ден е проверявана, нищо не е установено при нея, няма никакви оплаквания и никакви симптоми”, успокои д-р Мирчева.