Хората от варненския блок, който бе разтърсен от експлозия, не са имали възможност да използват стълбището, тъй като то е било цялото в пламъци. Както БЛИЦ писа, адски взрив разтърси варненския квартал "Владислав Варненчик" малко след 4 часа сутринта. Експлозия е избухнала в апартамент, а по-късно се е разразил и пожар. 


Цял апартамент на четвъртия етаж е избит от взрива. На място има линейки и медици, които помагат на хората, които се извеждат от горящия вход. В апартамента е живеел 60-годишен мъж, който живеел на семейни начала с жена, с която бил в конфликт.

Четири деца и седем възрастни са евакуирани и са откарани в болница.

Все още е в неизвестност една жена, която живее в съседство на 60-годишния мъж. Нейното жилище е на площадката срещу взривения апартамент, съобщава Нова телевизия.

Мъжът вероятно не е бил в жилището. По непотвърдена информация той е бивш полицай и следовател. Съседи споделят, че той е отправял заплахи към жената, с която е живеел. Според комшии може да е организирал взрива.

"Въпросният мъж е биел жената, с която живеел на семейни начала. "Изпъди и момчето, което завърши с отличие ВВМУ, и с пари от плаване направи ремонт на жилището. Нея я биеше и тормозеше и тя избягала една вечер. Така той измъкнал багажа и е заредил сигурно да гръмне жилището. Защото трябва да си иде. Жилището от нейния баща й е дадено да живее. Подозирам, че е отмъщение. Той все на терасата стои и говори по телефона. Чула го е комшийката да казва, че ще й отмъсти", разказа жената. 

По-късно от полицията разпространиха и официално съобщение. Ето какво гласи то:

"Тази сутрин, около 04:20 часа, на телефон 112 е постъпил сигнал за взрив и последвал пожар в апартамент, намиращ се в жк "Вл. Варненчик", бл. 302. На място незабавно са изпратени екипи на РДПБЗН - Варна, които установяват, че гори цялото жилище. 

Според първоначалната информация пожарникари и спасители са евакуирали 3 възрастни и 3 деца, живущи в съседни апартаменти. Същите са настанени в болнично заведение, тъй като са вдишали дим. Изяснява се състоянието им. Изяснява се състоянието на още една жена, установена при разчистването на мястото. 

Към момента пожарът е потушен. Причините за възникването му се изясняват". 

Снимка: Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!