"Тези, които нарушават закона се страхуват от главния прокурор. Крадците на коли, на ДДС, тежката организирана престъпност и каква да бъде структурата на прокуратурата.

Тежката корупция е организирана престъпност, тя не се прави от 1 човек. За да се изправи някой срещу нея, не може да бъде разпасана команда, а строго йерархична структура.

Главният прокурор трябва да подкрепя всички прокурори". С тези думи започна участието си в предаването "Беновска пита" Ясен Тодоров, ексчлен на ВСС, следовател.
 
"Ще бъдат овъзмездени с престой зад решетките. Радев нямаше какво да направи друго при условията на обвързана компетентност. Той постави няколко въпроса – самата процедура и действията на ВСС.

Никой не знае как е конституиран този съвет. Масово българинът не знае, а това е един от органите, чието конституиране е най-добре разписано в закона. 11 от тях са избрани пряко от своите колеги и се ползват с тяхното доверие. Другите 11 са парламентарна квота, тя е реалната проекция на настроенията на гражданите", сподели той. 
 
"Държавният глава и в двата случая действаше според своите правомощия. Широкият обществен дебат, към който призовава не е лош, но трябва да бъде и професионален.

Свидетели сме на негативните последици в следствие от промяната в Конституцията през 2015 г. Именно радетелите за онези промени сега са недоволни от резултатите. Промяна в конституцията ще има катастрофални последици за демокрацията", коментира Тодоров.
 
"Прокурорът подлежи на съдебна отговорност, може да бъде и освободен. Мит е тезата, че главният прокурор е безконтролен, не е Господ. Председателят на ВКС може да осъди главният прокурор и да го вкара в затвора.

Тримата големи подлежат и на дисциплинарна и на наказателна отговорност. Членовете на ВСС не искат да всяват допълнително напрежение в обществото", заяви той.
 
"ВСС трябва да отправя послание за стабилност, а не да внася напрежение. Очакванията ми към Гешев са да изпълни заложеното в неговата концепция и хората да почувстват повече справедливост в обществото.

Щом на Гешев му остава време за остроумия, значи се справя добре с работата си. Стъпка по стъпка трябва да се води до по-добри резултати –повече актове и повече осъдителни процедури", каза още Ясен Тодоров.