Предложение за брак беляза дългоочакваното откриване на Историческия парк във варненското село Неофит Рилски. Пред очите на стотици родолюбци, дошли да се впуснат в туристическото приключение, бургазлията Михаил Динев падна изненадващо на колене и предложи на своята любима Йолина Стоянова.

Облечен в тракийска носия, Михаил най-накрая се реши да поиска официално ръката на своята избраница, с която са заедно вече 3 щастливи години, пише "Флагман". „Като млада двойка обичаме много да пътуваме. На няколко пъти съм умувал къде и как да й предложа брак, но никога не се престрашавах. Първият път бе на площада в Милано, пред Катедрала. После пък в Кападокия не намерих смелост”, споделя Михаил.
Вече година и половина той е част от екипа на Историческия парк във Варненско. Когато разбира, че официалното откриване ще бъде на 22 юни, решава, че именно това ще е датата и мястото, където да направи тази важна крачка.

Най-големият исторически парк в света отвори врати и той е в България!

„Исках да стане в Тракийския дворец. Жената на мой приятел ми съдейства и веднага помогна, като уши тракийска носия за Йолина, а аз бях облечен като тракиец”, посочва още Михаил.

Точно по време на ритуала за пиене вино, който е трябвало да покажат пред първите гости на парка, бургазлията намира смелост и задава най-романтичния въпрос към приятелка си: „Ще се омъжиш ли за мен?”. Макар изненадана и притеснена в този момент, Йолина отговаря три пъти с „Да” на любимия си.