Юрий Петков/27г./, обвинен, че през март тази година заедно със Сергей Телцов /39год./ отвлекли мъж от Аксаково ще остане в ареста, след като днес Варненският окръжен съд остави без уважение молбата на адвоката му за изменение на процесуалната мярка за принуда.
Петков и Телцов бяха задържани под стража на 21 март тази година и са обвиняеми по досъдебно производство на РПУ Аксаково. 10 дни преди това те отвлекли трето лице и то с неговия личен автомобил. Отвели го на изолирано място, пребили го и го ограбили, като задигнали портфейла му, лични вещи и автомобила. Скоро след отвличането, благодарение на бързите действия на полицията Петков и Телцов били задържани. Тогава стана известно, че в основата на конфликта, довел до престъплението е подялбата на територия за търговия с наркотици.
Днес Петков мотивира искането за изменение на мярката с влошено зрение, но пред съда не бяха представени никакви доказателства за възникналия проблем. За пореден път ВОС се позова на многобройните гласни доказателства, събрани в хода на разследването, които не дават основание да се промени първоначалния обоснован извод, че Петков е участвал в отвличането. Престъплението се наказва със затвор от 3 до 10 години. Мъжът е трикратно осъждан за грабежи и съвсем реална е опасността ако е на свобода да се укрие от разследващите. /БЛИЦ