В І Районно полицейско управление във Варна днес е задържан Стефан Стефанов, съобщава “ДНЕС+”. Най-вероятно арестът му е бил заради многобройните заплахи, които той отправяше към бившата шефка на Административния съд в морската столица Анелия Цветкова. От началото на ноември тя и децата й бяха охранявани от съдебна охрана. Шефът на варненската полиция комисар Димитър Димитров не потвърди новината с аргумента, че в момента не бил във Варна и нямал информация по случая.
Първоначално Стефанов се е ограничавал да настоява Анелия Цветкова да се ожени за него, като срещу това щял да оттегли показанията си срещу нея. Според адвокатите й, преди около три седмици Стефанов е станал “по-настоятелен” от нормалното, смесвайки предложенията за брак с откровени заплахи.

По случая се извършва полицейска проверка. Според неофициална информация Стефан Стефанов разполага с няколко вида огнестрелни оръжия, които към днешна дата не са иззети.
Междувременно Анелия Цветкова претърпя втора операция в Плевен на 11 ноември. Преди това, на 15 септември, тя бе оперирана в София. 

При проведена на 17 юли специализирана операция на служители от Държавната агенция „Национална сигурност" (ДАНС) и Софийската градска прокуратура в град Варна беше задържана в момент на получаване на подкуп в размер на 10 000 лв., Анелия Михайлова Цветкова – председател на Административния съд – Варна. Задържането е станало точно в 15:30 часа във варненския ресторант “Лавера”, съобщи говорителката на ДАНС Зоя Димитрова. Тя уточни, че срещу 10 000 лева Цветкова била поела ангажимент за решението по административно дело.

Бизнесменът от Варна Стефан Стефанов и синът му Георги бяха двамата основни свидетели в производството срещу председателя на Административния съд във Варна Анелия Цветкова. Впоследствие синът се отказа от показанията си.

В последствие адвокат Георги Стефанов разказа, че е бил принуден да напише сигнал срещу Цветкова, който му бил продиктуван от държавни служители, които не са се легитимирали и затова не може със сигурност да твърди, че са били служители на ДАНС, както му е казал баща му. Адвокат Стефанов заяви, че това е станало на 16 юли, един ден преди арестуването на Анелия Цветкова. Наредено му е било да напише, че са му поискани 60 хиляди лева, от които половината е трябвало да даде на Цветкова чрез баща си.

„Баща ми очевидно бе много притеснен... Ясно бе, че положението е комплицирано. Трябваше да взема решение. От едната страна, моята чест и достойнство, защото това, което ме караха да пиша, бяха откровени лъжи. От другата – 60-годишният ми баща“, заявява Георги Стефанов. Той добавя, че ако не е напишел сигнала, баща му е щял да бъде задържан за 24 часа.

Това го е подтикнало да напише сигнала срещу Цветкова. От ДАНС категорично отказаха коментар. Източници от полицията във Варна твърдят неофициално, че Георги Стефанов е разследван за изнасилване, хулиганство и шофиране в пияно състояние. /БЛИЦ