Атаката срещу бившия Партиен дом беше организирана. Това заяви в интервю старши комисар Антон Златанов, зам.-директор на СДВР. 

"Трудно е на момента да се каже кой е ранен и кой симулира. Още седем извършители бяха задържани вчера сутринта, така арестуваните са общо 13. Голяма част от задържаните са криминално проявени. Работи се по установяване на още лица - спим по три часа на денонощие", каза още той. 


На клипове от щурма се вижда как един младеж пада, а друг, възползвайки се от суматохата, дава сигнал и атаката започва. 


СДВР с извънредни разкрития за кървавия погром в София ВИДЕО


Аз лично се притесних, като видях падналия човек, дали не е едно от момчетата, които бяха горе и закачаше трансперанта, сподели той.

"Четирима са вече с повдигнати обвинения. Голяма част от хората, които задържаме, имат криминални регистрации", каза повече за участниците в протестите старши комисар Златанов.

"Бутилки, пълни с вода и бира и нещо, което силно миришеше на спирт". Това са мятали метежниците по полицаите, уточни заместник-шефа на СДВР.

"Имам познати и приятели сред протестиращите, не всички са платени. След 22 часа обаче едни хора си отиват, а други специфични личности пристигат. Една част от протестиращите си тръгнаха когато тези лица се присъединиха към протестите", допълни старши комисар Златанов. 

"Три са клиповете, на които протестиращи са бити. Не подкрепям насилието нито от страна на полицаи, нито от страна на протестиращи. Всички полицаи са инструктирани да не използват сила, освен ако не са нападнати", коментира кадрите с полицейско насилие зам.-шефът на СДВР. 

"Ако някой е превишил правата си, то той ще си понесе последствията. След като е задържан даден протестиращ, значи има защо", допълни по темата старши комисар Антон Златанов.