Аз като директор на Национална полиция не мога да коментирам оставката на Младен Маринов, но аз работя с него от години. Това е професионалист, полицейски ръководител с изключителен авторитет, изключително подготвен и волеви човек, аз го уважавам абсолютно като колега и човек.


Това каза пред БНТ главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция “Национална полиция”.

"Росенец" не допускаше много различни варианти, решенията бяха изключително малко и важното е, че не допуснахме нарушение на обществения ред", каза още той. 

"Младен Маринов е министърът с който най-лесно се работеше. Аз съм му бил ръководител, той е бил ръководител. Имаме над 20 хил. души под карантина извън всички други дейности на министерството", добави той. 

"Винаги при такива възникнали спонтанно протести първият ден протича при нормална обстановка и нормален протест, конфликти стават после при различни поводи. Онзи ден беше локализирана такава група и има задържани лица.

Това са хулигани, които могат един ден да бъдат на футболен мач, друг ден на баскетболен мач.

По различни поводи се включват. Най-често има финансова изгода. На 4 лица вече имат повдигнати обвинения.

Снощи към 22:30 наблюдавахме предвижването на група от 30 човека, които имаха намерения за провокации, но самите протестиращи ги локализираха и тази група напусна.

Задържахме 2 лица, за нещастие непълнолетни, които бяха с пиротехнически изделия в тях и с намерения да провокират напрежение, 15 и 16 годишен с криминални прояви, които не могат да дадат обяснение защо го правят", каза Терзийски.