Журналисти бяха заплашени със саморазправа по време на отчетно-изборната конференция на ГЕРБ в Асеновград, предаде кореспондентът на БЛИЦ. Скандалът се разгоря между симпатизанти, охранители и журналисти, присъстващи на партийното събрание. След като журналистите бяха заплашени с физическа саморазправа, бяха принудени да напуснат залата, въпреки че форумът бе обявен за открит, а медиите бяха предварително поканени от председателя на ГЕРБ Димитър Василев, който подаде оставка.
Националното ръководство на партията ще определи кой да е новият председател в Асеновград. Кандидатурите са три - Атанас Димитров, Христина Тачева и бившият заместник-кмет инж. Георги Георгиев.
По повод скандала, в който журналистите от асеновградската телевизия „ТВ Сат“ Милена Пергелова и кореспондентката на в. „Марица“ Грета Дженева бяха спрени със сила и с охранители, общинският съвет на БСП – Асеновград разпространи декларация в тяхна защита. Социалистите се обявиха против опитите на общинската структура на ГЕРБ и някои нейни членове да попречат на свободата на словото.
Димана Тодорова, БЛИЦ