Започна срещата в Министерски съвет между премиера Стефан Янев и ръководството на Българска браншова камара „Пътища“

В разговора участват също министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова, заместник-министърът на правосъдието Иван Демерджиев, изпълнителният директор на Агенцията по обществени поръчки Миглена Павлова и директорът на АДФИ Стефан Белчев.

Решихме да организираме тази среща, за да се запознаем с неотложните проблеми на строителния бранш, който се занимава с инфраструктурата и има отговорности както по нейното изграждане, така и на поддържането. Има наличие на системни проблеми. Опитваме се да търсим решение.

Това заяви министър-председателят Стефан Янев преди началото на срещата с браншовата камара "Пътища".

"Надявам се да има някакъв прогрес, когато и както успеем, защото проблемите са много. Най-малкото, което е, преди началото на зимния сезон трябва да сме наясно как ще се извършва поддръжката на пътищата и необходимата организация за това", посочи той.

Преди началото на зимния сезон трябва да сме наясно и да имаме представа и решение как точно ще се извърши поддръжката на пътищата. Това каза премиерът Стефан Янев в Министерски съвет по време на срещата ръководството на Българска браншова камара „Пътища“, предаде "Фокус".

"Решихме да организираме тази среща днес, за да се запознаем с неотложни и важни проблеми на строителния бранш, който се занимава с инфраструктурата и има отговорности както по изграждането, така и по нейното поддържане“, каза Стефан Янев.

„В тази връзка многократно е ставало въпрос за наличието на системни проблеми. Опитваме се, търсим решение, в този смисъл е и този диалог и тази среща, която днес организираме, именно в стремежа да търсим решения. Какви ще бъдат те - надявам се да имаме някакъв прогрес.

Малко - много, когато и както успеем, въпросът е , че наистина трябва да търсим решения, защото проблемите са много.

Преди началото на зимния сезон трябва да сме наясно и да имаме представа и решение как точно ще се извърши поддръжката на пътищата и необходимата организация за целта.

В тази връзка сме поканили достатъчно експерти, достатъчно представители на бранша“, заяви още министър-председателят.