Днес в България се провеждат предсрочни парламентарни избори. Изборният ден започна в 7 часа и приключва в 20 часа местно време. В БЛИЦ ще намерите актуални новини и данни за хода на оспорвания вот през целия изборен ден.

Когато в 20.00 часа пред изборното помещение има негласували избиратели, председателят и секретарят на комисията установяват техния брой и самоличност, като тези избиратели предават документите си за самоличност на комисията.

Само тези избиратели се допускат до гласуване след 20.00 часа, но не по-късно от 21.00 часа (извън страната това е съответното местно време).

Централната избирателна комисия напомни, че днес в 03.00 часа сутринта, се премина към лятно часово време, като часовниците се преместват с 1 час напред.

Участват 12 партии, девет коалиции и девет независими кандидати. Общо 4680 са регистрираните кандидати за народни представители. 

Общият брой на избирателните секции в страната е 12 081, а общият брой избиратели по избирателни списъци е 6 810 336.
Агитацията е забранена в днешния ден.

14 000 полицаи ще пазят реда в изборния ден.

В столицата е забранена продажбата, сервирането и употребата на алкохол в изборните помещения и непосредствено прилежащите им територии днес и в изборния ден.

В останалите места на територията на Столичната община, както и с оглед на семейни и обредни ритуали (сватби, кръщенета и тъжни обреди) продажбата, сервирането и употребата на алкохолни напитки са разрешени.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ЗА ИЗБОРИТЕ