Във водите на язовир "Двата чучура" недалеч от Ямбол, който е известен и като "Кринчовица", днес бяха пуснати над 10 000 шаранчета, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ. Водоемът вече е зарибен с малки - около 20-30 грама риби и по-големи - около 250-300 грама.
Шаранчетата са от рибовъдно стопанство в Скравена и бяха транспортирани с бус, в специални контейнери, в които се поддържа определена температура на водата и се регулира кислородното съдържание. В присъствието на представители на Изпълнителна агенция "Рибарство и аквакултури", ветеринари и на собственика на язовира -"Напоителни системи", стана прехвърлянето във водата на зарибителния материал. До вечерта ще има дежурни, които ще изчакат малките рибки да навлязат навътре в язовира. Ако ги оставят без надзор в плитичините, има опасност да станат жертви на чайките. Шефът на рибовъдната агенция в Ямбол Иван Гаванозов се обърна към всички рибари, които хвърлят въдици на този язовир и ги призова при улов на малки шаранчета, те да бъдат връщани във водата, докато пораснат. Гаванозов съобщи още, че предстои зарибяването и на долното течение на Тунджа.
Язовир "Двата чучура" не е зарибяван от 30 години. В него има европейски сом, червеноперка, бяла риба, каракуда, сулка и костур. /БЛИЦ