Ковчегът на българския милионер Христо Сираков бе затворен при днешното поклонение в църквата „Света София“, пише "Flagman.bg".

Близките, които дойдоха да се сбогуват с българския Хю Хефнър заподозряха, че е доста отслабнал след серията от заболявания – коронавирус през юли, а след това и два последователни инсулта.

Едва 200 приятели изпращат Стоте манекенки, напудрените миски не дойдоха. Истината обаче, е че тялото на Христо Сираков било неузнаваемо – лицето му било подпухнало от медикаментите, които са му вливали в последния месец, а той не приличал на себе си.

„Семейството му не искаше друг да го вижда по този начин. Настояха да затворим ковчега, а след това да го кремираме“, предават още от медията.

Припомняме, че днес около 200-ина приятели, близки и бизнес партньори изпратиха Ицо Стоте манекенки в последния му земен път. Сред хората, които бяха дошли да се сбогуват с него разпозахме програмния директор на БНТ Емил Кошлуков, актрисата Катето Евро, бившата Мис България Жени Калканджииева, босът на дискотеките "Планет" Владо Вишински и представители на едрия бизнес.

Отсъстваха десетките миски, които той издържаше и покровителстваше в последните години, коментираха пред Флагман.бг близки на Христо Сираков.