Нова банда превзе наркопазара в Бургаско със силови действия, върнали спомените за 90-те години. В ОПГ-то членували млади момчета, занимаващи се с ММА и редовно помпащи мускули във фитнес залите. Методите на групата били изключително брутални – пребивали хора на публични места, за да наложат авторитет и влияние. Атакували с маски на лицата и въоръжени до зъби! Част от членовете на бандата заявили пред разследващите, че се вдъхновили от жестоката международна криминална организация MS 13, пише Флагман.
Тези думи на спецпрокуратурата и МВР преди около 2 седмици в София накараха мнозина бургазлии да се чудят и да цъкат с език. Как е възможно в Бургас толкова публично да действа подобна крими организация и да няма никаква официална информация за нападенията им?

Оказа се, че такива има и те наистина са фрапиращи и публични, но не са включени в официалния полицейски бюлетин.

Методите им напомняли за бандата на Рижите

Флагман.бг научи, че срещу сочените за тартори на групата Илко Паскалев и Георги Карчев-Карчо са повдигнати обвинения за нанасяне на средни телесни повреди.

След наше питане от прокуратурата съобщиха, че първият случай е от края на 2015 г. Тогава в една от най-оборотните бургаски дискотеки Илко и Карчо счупили челюстта на 17-годишен ученик. Това деяние със сигурност не е включено в дейността на ОПГ-то, но показва, че от доста време членовете на бандата са се чувствали недосегаеми и нападали хора на публични места. Делото все още не е приключило и сега няма как да бъде взето под внимание от спецсъда.

Георги Карчев има още едно подобно изстъпление. Този път той се разминава с глоба от 1000 лв. за сбиване в култов бар през 2016 г.  Иначе „кариерата” на Карчо стартира още като ученик – през далечната 2008 г. Тогава той се разминава с обществено порицание за грабеж.


Георги Карчев показва мускули заедно с друг от ОПГ-то - Теодор Бангеев 

Срещу Илко пък има и второ обвинение за средна телесна повреда и то е съвсем прясно – от началото на тази година. Опонентът му е приет в шокова зала с разбити зъби и счупена челюст. Илко го атакувал заедно със своя авер Атанас Балабанов посред бял ден пред заведение за хранене в жк „Лазур”. След нападението двамата избягали и за кратко са издирвани от полицията.

Източници на Флагман.бг от ъндърграунда разкриха, че накрая Карчо толкова се самозабравил и дори заплашил със саморазправа един от най-титулуваните бургаски бойци. Случката се разиграла в една от най-популярните дискотеки в града само два месеца, преди Карчев да бъде задържан.

Арести за брутални и показни нападения с маски и цял боен арсенал

Георги Карчев и Илко Паскалев са арестувани и по още един случай, които вече беше официално оповестен. В края на март м. г. Илко и Карчо са задържани с още трима мъже, включително и айтозлията Николай Колев-Кокала и Тодор Желязков-Табуретката, който е сочен за част от жестоката банда на Рижите. При ареста на последния се разигра истинска сага, след като настоящият състезател по джу джицу обвини спецполицаите, че са го пребили.

Според полицията петимата са задържани за побой и грабеж на 1400 лв. от 28-годишен бургазлия. При проведените претърсвания са открити и иззети маски, ножове, бухалки, палки, мачете и пушка, с които петимата са били въоръжени по време на нападението, съобщиха тогава от ОД на МВР.

По този случай няма повдигнати обвинения срещу Илко и Карчо.

Известна е и още една тяхна подобна проява. Тя е от края на 2015 г. Тогава двамата заедно със своите авери Петър П., Васил Д. и Георги Ч. са арестувани в района на бензиностанция „Шел” в жк „Меден рудник”. Петимата са забелязани от полицейски патрул посред бял ден – в ранния съботен следобед, въоръжени до зъби и с маски на лицата.  При арестите от тях е иззет цял боен арсенал - ножове с дължина на острието 20 и 25 см, пневматичен пистолет с метални съчми, две сгъваеми метални палки, дървена бухалка с дължина около 60 см, брадва с дължина на острието 15 см и 50 см сап, както и черна маска за лице без прорези, с изобразена долна челюст на скелет.

Според полицията целта на бандата били четирима мъже в района и само бързата реакция на органите на реда предотвратила кръвопролитие.

И тук обаче няма повдигнати обвинения срещу сочените от спецпрокуратурата като част от новото ОПГ.

Трайно установени престъпни навици и чувство за недосегаемост

Подобни действия показват, че тези младежи са с трайно установени престъпни навици, които са се формирали, тъй като са оставени да безчинстват на воля за дълъг период. 

Част от изстъпленията им са скрити от медиите и респективно от обществеността. С каква цел е направено това и имало ли е чадър над тези момчета и от кого?


Илко Паскалев има две обвинения за нанасяне на средни телесни повреди

Според източници на Флагман.бг, ако групата е разработвана от ГДБОП, в полицията не постъпва информация и съответно те няма как да уведомят медиите за нещо, за което не знаят.

Възниква въпросът, след като именно ГДБОП разследва най-опасните престъпления в страната, кой трябва да уведоми хората от кого да се пазят?

Подобно е положението и със Спецпрокуратурата. Там също не обичат да контактуват с медиите. Не стига, че всички най-големи и опасни банди отиват в София, ами и ако са разработвани от ГДБОП, автоматично биват скривани от хората, обикновено докато паднат обвиненията или бъдат осъдени, но със смешни присъди.

Така се стигна и до конфузната ситуация да се дава пресконференция в София за разбитата бургаска наркобанда.

Какво ги интересуват в София Илко и Карчо, та те не са чували за тях. Редно е те да бъдат съдени тук, за да знаят всички какво са направили, а не престъпленията им да се крият. Но това е проблем на законодателят, който създаде т.нар. Спецсъд, сякаш, за да изнесе важните дела в една затворена система, където и медийният интерес не е толкова голям. Съответно няма обществена реакция, каквато и присъда да постановят.

Длъжни сме да споменем още и че нито един от 7-те души, обвинени като част от ОПГ-то, не се занимава професионално с ММА или какъвто и да е боен спорт. Те просто усъвършенстват бойните си умения в залите, за да издевателстват над останалите – нещо, което професионален спортист, няма как да си позволи.