Специализирана акция на РПУ Стара Загора бе предприета днес от 9.30 до 12.30 ч. По основните пътни артерии в областта, съобщиха от МВР. Целта е да се гарантира безопасност на движението и да се предотвратят пътни инциденти по пътя към морето.
От пътния възел на автомагистрала “Тракия” с път І-5 до разклона за с. Бр.Кунчеви на път ІІ-66, единадесет полицейски екипа от РПУ – Стара Загора, Казанлък, Чирпан и областната дирекция на МВР – Стара Загора осъществяваха засилен превантивен контрол за спазване на скоростните режими, за неправилно и рисково изпреварване и за установяване на неправоспособни или нетрезви водачи.
По време на операцията са проверени 102 МПС, от които 5 – мотопеди и мотоциклети. Съставени са 33 акта административни нарушения - движение с превишена скорост – 12; неспазване на пътни знаци и сигнали – 13; управление на МПС без съответната правоспособност – 2; използване на мобилен телефон по време на движение – 1; други нарушения -5.

Пътна полиция предупреждава водачите, че до края на летния период ще има наситено активно полицейско присъствие по пътищата в региона през цялото денонощие. /БЛИЦ