Страшен бум! За първи път имаме истинска магьосница в България!!! Тя е българка и е само на 33 години, но животът й е експлозия от трансформации. Името й е Здравка Атанасова, но е по-известна с гръцкото си име - Зой! Завършва истинско училище за магьосници! Сигурни сме, че никога не сте чували, дори не сте си помисляли, че такова училище наистина съществува, или сте гледали само по филмите – но факт. Има го и се намира в съседна Гърция!

В този брой ще ви запознаем с личния живот на Здравка Атанасова – с нейното житие-битие, съдба и как е тръгнала и стигнала дотук. А в следващия брой ще продължим с това какви магически филтри (парфюми) прави тя – за любов, пари, против изневяра, успех, победа и т.н., каква магическа модна линия пуска за първи път у нас – с магически дрехи, които имат символика и имат силата да влияят върху човека, който ги носи, както и за книгата, която пише в момента за истински ритуали, за които никой не е чувал.

А сега е време да надникнем в личния свят и да ви запознаем отблизо със Здравка Атанасова, по-известна в Гърция като Зой. Нейната история датира още когато е на 3-годишна възраст. Тогава тя заминава заедно с майка си да живее в Атина. Говори перфектно български, но заслушвайки се, няма как да не доловите гръцкия акцент. В Гърция я наричат наследницата на прочутата магьосница от Атина Мара Меймариди – единствената жена, която има училище за магьосници, на които преподава и учи на ритуали, нумерология, прочутите карти „Десте”, „Тетахилинг” – силата на енергията и мисълта на ментално ниво. Здравка Атанасова е единствената българка, която е била допусната да учи в школата и владее тайнството на всички магични ритуали.

Вероятно ще си кажете, че това е поредната „врачка или самозванка”, на която правим реклама, но ще сгрешите – ако я чуете как говори, ще си кажете, че сигурно има 100-годишен опит. Но да караме по същество. Ще попитате коя е Мара Меймариди? Това е най-известната ясновидка и магьосница в Атина – толкова популярна, колкото навремето в България бе Ванга. В момента тя е близо 70-годишна, но продължава да гледа в нейния магьоснически магазин в сърцето на Атина. И хора от цял свят ходят, за да се допитват до нея. Дори имаме информация, че самата Мадона е ходила при нея, за да й гледа. За Меймариди има написани книги, има направен филм „Магьосниците от Измир”
(един от най-популярните сериали в Атина, защото във всяка следваща серия се разказва за силата на ритуалите, техниките, добрите и лошите влияния), правят се и театрални постановки, базирани на живота на тази невероятна жена.

Сега ще ви разкажем коя всъщност е Здравка Атанасова. В началото на живота си, много преди да осъзнае предопределеността си на маг, тя е била типичното лошо момиче. Премества се да живее, учи и работи в Гърция, съдбата я сблъсква с всякакви предизвикателства, има момент, в който се запалва истински по иманярството, купува си необходимата техника и уреди, и започва да търси злато из масивните гръцки планини. И намира!!! Превръща се в истинска златотърсачка! Продава го в чужбина, защото това е незаконно и за малко да попадне под силата на закона. След това се захваща с детективска дейност. Наемат я заради силната й интуиция и умението й да предусеща хора, събития и факти. Става една от най-търсените жени-детективи в Атина.

И всъщност как осъзнава, че има необикновена сила в ръцете и много голям прилив на енергия? Как изпада в нещо като ментално състояние (медитация или транс) и как хващайки ръката на човек, и усещайки пулса му, може да ви каже какво вижда за вас в бъдещето. Всичко започва, когато малката Зой, както споменахме вече, че я наричат в Гърция, е на 5 годинки. Съвсем мъничка тя разбира какво означава брутална човешка жестокост!

Здравка няма биологичен баща, защото е ин витро бебе. До 5-годишна възраст ролята на неин баща играе мъжът до майка й. Но двамата се разделят, след като жената разбира, че любимият й изневерява и тормози дълго време. Един ден, малко преди разрива в отношенията им да се случи, съкрушена от постоянните изневери на мъжа си, колкото и гадно да звучи, майката на Здравка решава, че единственият начин да накара мъжа си да изпита нейната болка, е като прелъсти неговия първи братовчед, с когото са като братя. Прави го само един единствен път, колкото мъжът й да разбере. Научавайки, той полудява от ярост и двамата се разделят окончателно. Но не неговата лудост е тази, която ще ви шокира с нечовешките си измерения, а реакцията на съпругата на братовчеда, която, научавайки, измисля буквално пъклен план как да я унищожи заради тази ситуация.

Една вечер сърцето на малката Здравка изведнъж започва да бие с много силен пулс, тя започва да чувства много силен страх, усещане, че нещо лошо ще се случи. „Все едно ме удари ток, такова силно предчувствие имах, без да мога да си обясня на майка си защо”, връща лентата назад днес тя. И добавя покъртителни щрихи от бруталната история:

„В 2 през нощта започна да се чука по вратата. Казах на майка ми: „Мамо, недей да отваряш, моля те, нещо лошо ще се случи!” В този момент от външната страна на вратата майка й чува гласа на жената на братовчеда, която крещяла, че уж не е добре, че има нужда от помощ. Малкото момиченце хваща майка си за ръката и отново я моли: „Мамо, умолявам те, не й отваряй!”. Но тя не обърнала внимание на това и отворила вратата. Все пак било минало време и всички уж били забравили за случката. В този момент озверявала жена отвън нахлува заедно с още 10 свои приятелки! Започнали да бият с все сила майката на Здравка пред очите й!!! Изскубват цялата й коса – косъм по косъм. Раздират лицето с нокти. Събличат я гола и започват да я горят – докато малкото й момиченце пищи от ужас насреща. Обезобразяват я и си тръгват, оставяйки я да лежи омаломощена на земята. Представяте ли си каква гледка е това за едно дете? Здравка била в тотален шок, не знаела даже дали майка й е още жива... Когато се приближила, треперейки до нея, майка й едва успяла да й промълви да отиде в банята, да уринира и с урината да наложи раздраното лице и глава, за да прочисти раните.

„Плачех над лицето на майка си, събрах цялата сила, която имам и като че ли усетих някаква по-специална сила тогава в ръцете си като енергия, като че дланите ми се затопляха. Постоянно я държах за главата и след няколко седмици лицето на мама започна да придобива цвят, иначе беше бледа като призрак. Ходех и събирах някакви листа, коренчета, пръст от гората, все пак бях дете, никой не ми казваше какво да събирам, аз просто все едно знаех, водеше ме някаква вътрешна сила. После буквално ги бърках вкъщи и правех компреси по моя рецепта за лицето и главата на майка ми. И влагах толкова огромна енергия, на каквато дори не съм предполагала, че съм способна. Казвах си – сам самичка съм на света и ако аз не излекувам майка ми, няма кой. Инак ще остана сираче!”. И вътрешен глас ми казваше как трябва да съм спокойна и че всичко това ще отмине и аз няма да остана сама. И действително чудото се случва и тя успява да помогне на майка си, макар и като още невръстно дете – със силата на мисълта и страха си от загубата.


 
- Зой, както те наричат в Гърция, разкажи ми за момента, в който усети, че имаш по-специална дарба?
- Още от невръстна детска възраст обичах да си играя с карти, да ги подреждам по определен начин. Обичах да казвам, че съм вълшебница и мога да правя чудеса. В училище, когато ни караха да опишем мечтите си, аз все пишех, че искам да имам една вълшебна пръчка, с която да мога да правя хората по-щастливи и да ги променям. Колкото повече растях обаче, толкова повече тази материя ме привличаше, въпреки че не ми се даваше възможност да тръгна към нея. Израснах в Гърция, в семейство на големи традиционалисти, и всякакви теми за магии и вълшебства, бяха табу.
 
Преживях много тежка раздяла със съпруга си.
 
Бях абсолютно на нулата. Отидох в Солун, за да търся работа и начин за оцеляване. Гладувах 22 дни и всичко беше от лошо по-лошо. Не намирах работа, каквото и да опитвах. Но това, което ми се случи само година по-рано, предопредели целия ми път след това. Тогава съдбата ме отведе при Мара Меймариди, която е племенница и наследница на Катина – прочутата магьосница от Измир. Заведе ме приятелка при нея, която искаше да й гледа, и така гледа и на мен. Когато тя ме видя, директно каза – ти ще се разделиш с мъжа си, ще смениш държавата и ще наследиш моята съдба… Казах си: „Тази жена е луда, какви ги говори?!” Мара ми показа един сандък, оставен от Катина, пълен с познание. В него имаше карти „Десте”, които научих във времето и с които работя и до днес.

Имаше най-различни фигури, папируси със странни знаци за мен и много пожълтели хартиени листа с рецепти и ритуали, писани, събирани и съхранени във времето. На тръгване Мара Меймариди стана и ми сложи едни карти „Десте” в чантата и каза: „Сама ще разбереш! Всичко с времето си!” Не казах и дума, тръгнах си и не съм докосвала картите никога. Отново се връщам година по-късно, на онези 22 дни глад в Солун, с които започнах. Тогава всички врати бяха затворени за мен. Бях отчаяна. Една вечер се събуждам посред нощ и виждам, че стоя насред картите „Десте”, пръснати около мен. Явно съм имала някакъв буден сън, защото не помня как съм извадила картите, как съм ги отворила и разпръснала по този начин. Изплаших се.

На другия ден се свързах и поисках съвет от Мара Меймариди, а тя ми каза да следвам това, което съм видяла в съня си – в него магьосницата Катина ми казва да гледам на карти, а аз й отговарям: „Не знам да гледам на картите ти”. На следващата вечер се повтаря същото – събуждам се с карти, пръснати наоколо – само че вече на всяка карта е писано значението й. И аз виждам, че това е моят почерк. Така започнах да ги подреждам от само себе си. Да си отговарям на въпроси, свързани с мен самата. Все едно ги знаех отнякъде. Разумът ми през цялото време крещеше, че това е пълна лудост и трябва да престана! Само че ме привличаше, исках да знам още и още, и точно тогава наистина нямаше какво друго да правя. Ето така започна да се сбъдва моята мечта.- В България ли остана през цялото това време?
- Връщах се често до Атина, ходех при Мара Меймариди, за да й споделям какво ми се случва, а тя все повтаряше – гледай на картите. Но тъй като аз никога не бях учила за това, липсваше ми знание, започнах да се обучавам при нея, а Мара Меймариди е 70-годишна жена с 8 висши образования – тя е философ, антрополог, психиатър, много учен човек. Исках да докажа по научен път действието на картите „Десте”, защото като бивш детектив, съм свикнала да търся във всичко фактология. Не мога да правя нещо, което не може да се докаже. Не мога да казвам ей така, че имам дарба, защото всеки човек има някаква.

- Как така си била частен детектив, а сега си маг, астролог, тетахилист? Първото е професия, базирана на логика и причинно-следствена връзка, а второто – езотерична, магична сфера, където тези правила не важат и там всичко е усещане и материя без обяснение.
- В детективството винаги има план, тематика и логика. Няма метафизика или изрази от типа: „Бог ми говори”, „Вселената ми казва”. И ако тогава някой ми беше казал, че ще работя това сега, и ще правя медитации, щях да се изсмея. Освен това аз бях един от най-добрите частни детективи в Гърция, разрешавала съм много сложни случаи. Стана така, че аз скочих много рязко в огъня.
 
Животът ми се преобърна буквално за един ден.
 
Затова сега често казвам, че нищо не е дадено там, където целия ти свят може да се обърне. Подсъзнанието винаги пази информация. Това, което исках да правя още като малка, в днешни дни е реалност.- Как преборваш предразсъдъците в хората, откровеното им недоверие? Навсякъде е пълно с псевдо гадатели, които търгуват с емоциите и доверието на хората.
- Аз използвам знанията, които научих в училището за магьосници, а много гледачки програмират хората с разни негативни изрази от типа: „Ааа, ти имаш черна магия, бла-бла-бла… Трябва да те чистя! Дай ми 5000-10 000!”, както са ми се оплаквали клиенти. Често използвам израза: „Няма как ти да имаш температура, аз да изпия парацетамол и при теб температурата да се нормализира”. Човек трябва да се изправи сам срещу страха си и да го победи! Когато един човек дойде при мен, аз не го програмирам позитивно или негативно. Не променям съдбите на хората, а ги поощрявам те да го направят, защото по този начин ги карам да повярват в себе си. Те са важните, а не ясновидката, да кажем, гадателката или мага, която знае всичко и те трябва да бъдат зависими от нея заради това.

- Какво правиш, когато при теб дойде човек и поиска нещо лошо – например да направиш магия на друг, да му причиниш някакво зло?
- Радвам се, че ми задаваш този въпрос, защото е много важно това да стане ясно. При мен са идвали всякакви личности – и известни, и обикновени хора, и хора от властта, които гледаме всеки ден по телевизията. Хубавото е, че цял живот живея в Гърция и не знам кой кой е в България, дали е известен или не. Виж, аз съм научена на всички ритуали, както мога да ти дам крила и да те издигна, ако реша мога и да те срина със земята буквално за дни. Не съм за подценяване, защото преди всичко, както разказах по-горе,
 
аз съм мъжко момиче, преживяла съм много,
 
научена съм на много и хората, които вършат злини и правят магии, за да си отмъщават, или просто от злоба, за да съсипят даден човек, аз ги усещам веднага. Умея да чета мисли и съм изключително проницателна. Това, което правя е, да се старая да накарам този човек не да атакува, а да се защити. И всичко е като на пинг-понг – подаваш и ти отвръщат. Но ако простиш, и се защитиш, другият вече няма как да те атакува. Ти вече си защитен! Винаги поощрявам хората да простят и да се защитят, не да атакуват. Да, в ритуалите няма нищо логично, но ако търсиш логика, няма да намериш. Подсъзнанието не разбира от логика, а от ритуал – че вече нещо си направил, задействал.- Правилно сугестиране на мисълта! Има ли това разбиране общо с така наречения плацебо ефект?
- Да, има. Ние работим с подсъзнанието си чрез сетивата. Съзнанието иска фактология и логика, а подсъзнанието – действия, ритуали, сетива. Неслучайно тези ритуали стават чрез сетивата. В живота има две неща – страх и желание. Онова, от което ни е страх и това, което желаем. И какво прави ритуалът? Премества енергията ни не към страха, а към желанията ни. Ние имаме физическо, етерно и астрално тяло – и когато правим ритуал, той се случва на ментално ниво. Правим го така, сякаш вече се е случило – „Аз съм богата!”, „Аз имам любов!”, а после то се случва и във физическото тяло. Подсъзнанието ни не разбира кое е истина и кое – лъжа, то просто чака команда, за да насочи енергията. И всъщност най-дълбоките ни страхове, са най-дълбоките ни желания. Често ние искаме едно и също нещо, но ако го искаме от страната на страха, ще се случва точно това, от което ни е страх. И обратното – ако е откъм желанието – ще се случват позитивните събития за нас.
 


Интервю на Анелия ПОПОВА
 
Очаквайте в следващия брой на в. "ШОУ" продължение на разговора ни със Зой Атанасова – за ритуалите, магичните парфюми и дрехи, и книгата, която пише