Изпълнителният директор на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски разкри какво е състоянието на двамата лекари, които са диагностицирани с Ковид 19 и за които бе спусната информационна завеса, пише "Флагман".  

"Доц. Д-р Матев е в нашата болница. От тази сутрин е в реанимация, но е в стабилно състояние. Д-р Матев дойде с висока температура, със задух, но повече не мога да коментирам, не мисля, че е етично", каза д-р Миразчийски на излизане от близо тричасовото заседание на Областния кризисен щаб.

Шефът на най-голямото болнично звено в региона, където проблемите с недостига на кадри и лавинорастащия брой на настояващи да бъдат хоспитализирани, се задълбочава с всеки изминал час, изглеждаше уморен. Той напусна Областна управа с доц. Цветан Велинов - декан на Медицинския факултет, който остана безмълвен при опитите ни да получим повече информация.

Д-р Матев бил с хронични придружаващи заболявания, които могат да дадат усложенения и това било тревожно. Той е на 68 г.

Доц. Валентин Василев не е хоспитализиран в Бургас, а в Казанлък, по негово настояване. Днес състоянието му започало да се подобрява и вече бил приведен у дома му.

Старшата сестра на хосписа е у дома, в добро състояние.

Хосписът на десетия етаж във високото крило на болницата не бил затворен, както Флагман съобщи днес следобед. Болните били изписани, а със заповед на директора на РЗИ д-р Паздеров имало идея там да разкриват второ ковид отделение, с 24 легла.

"Няма да има размествания в отделението по хематологията, което е на деветия етаж в същото крило, защото  пациентите с хематологични заболявания няма къде да се лекуват", каза Миразчийски.

"Чакам заповед за откриване на ковид отделение в хосписа. Ние там нямаме болни в момента, ние ги изписахме", са точните думи на д-р Миразчийски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ