Легендарната за няколко поколения пловдивчани кръчма „Водолаза“ оцеля след голямото чистете на улица „Младежка“, съобщава Plovdiv-press.bg, цитирайки радостни ценители на кварталния уют.

Общинското предприятие Чистота извърши хигиенен подвиг, като изрина над 60 тона отпадъци, оставени след събарянето на редица търговски обекти на ул. „Младежка“ и алеята към градския стадион „Пловдив“.

Голямата чистка обаче пожали старата кръчма, носеща романтичното име „Водолаза“.

Бистрото в края на алеята за стадион „Пловдив“ се наложи като една от забележителностите на града, а капитанът на „подводницата“ Костадин Георгиев е сред любимите душеприказчици на романтичните любители на студената бира, горещата цаца и хладна мастика под дебелата сянка на чинарите.

Прословутия раздел „Кислород за водолази“, иначе казано твърд алкохол, сега е приел отговорната функция „Място за дезинфекция“, при това задължително със субстанции над 40 градуса, коментират доволни посетители.

И днес „Водолаза“ работи с пълна пара и пълни душите на отговорните ценители на дезинфектантите за вътрешно приемане.

 

Клубът на приятелите на легендарната кръчма се надява, че засега багерите ще я подминат, още повече, че мястото вече е прилично откъм хигиенна гледна точка, а масите са разположени на повече от препоръчаната дистанция за спазване на карантината. Работното време също е съобразено със спокойствието на квартала.