Медицинска сестра от американския град Сан Франциско пребори новата коронавирусна инфекция и сподели ужасяващи снимки в социалната мрежа, съобщава Buzzfeed News.

В началото на месец март 43-годишният Майк Шулц и 29-годишния му приятел Джош били в Маями за Зимния фестивал. Събитието било посетено от страшно много хора.

Шулц и приятеля му си изкарали много добре и изобщо не се притеснявали, че могат да се заразят със страшния вирус. Те си мислели, че е достатъчно веднъж да измият ръцете си и да внимават да не докосват лицето си.След шумните партита с коронавирус се заразили 38 човека, трима от които по-късно починали.

На 16 март Шулц отскочил до Бостън, за да се види с Джош. След два дни състоянието и на двамата мъже сериозно се влошило.Шулц вдигнал висока температура, дишал много трудно, а белите му дробове започнали да се пълнят с течност.

43-годишният мъж бил приет в болница, където прекарал шест седмици. Четири и половина от тях в белите му дробове имало тръба.

Джош не можел да посети приятеля си заради ограниченията, въведени в болницата. За да е в течение с лечението на любимия си, той звънял на всеки четири часа в болницата.

Когато състоянието на Шулц се подобрило, той качил в Инстаграм своя снимка от болничната стая. Кадърът поразил последователите му. На него се вижда колко много е отслабнал, докато се е борил с коронавируса. Преди да влезе в болница, Майк тежал 86 кг., а след лечението - 63 кг.Той чувствал голяма слабост и дори не можел да държи мобилния си телефон, който му се струвал тежък като камък. Шулц не можел и да пише, защото ръцете му не спирали да треперят.Някои от последователите му си позволиха негативни коментари, в които посочват, че той напълно заслужено се е заразил с коронавирус. Други пък го подкрепят с окуражителни коментари.