Кметовете в Италия разпространиа видео, в което отново приканват хората да спазват забраните и да не се поддават на излишни рискове. 

В типичния за италианците емоционален стил те обясняват, че в тези времена трябва да се внимава.

"Спрете да си разхождате кучетата, те се умориха! Ядосва ме също, когато хората тайно ходят в салоните за красота. Супер, ще умрете с прическа и епилация", казва вбесената Морена Мартини, кмет на град Росано Венето.


"Тези фризьори, които ходят по домовете, за да подстригват жените, защо го правят?! Не разбирате ли, че ковчегът е затворен и никой няма да види прическата ви", недоволства Антонио Тутоло, кмет на град Лучера.

"Видях мъж, който бягаше крос заедно с кучето си. Спрях го и му казах: Това не е кино и ти не си Уил Смит във филма "Аз съм легенда"! Затова си върви вкъщи!", разказва Джузепе Фалкомата, кмет на град Реджо ди Калабрия. 

Най-краен и емоционален е Винченцо Де Лука, президент на регион Кампания: "До мен достигнаха слухове, че някой устройва абитуриентски балове. Няма да стане. Ще пратим полиция и то с огнехвъргачки!"

Масимилиано Прешути, кмет на град Гуалдо Тадино също реагира емоционално: "Къде ги влачите тези кучета сякаш имат възпаление на простатата?! Длъжни сте да си стоите вкъщи! Не разбирате ли, че на ден умират над 400 души?! 

Превод БЛИЦ