Вече 13 години екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се стреми да предоставя най-добрата грижа за майките и техните новородени, съчетавайки я с комфорта и приятната атмосфера. Успехите в тази посока са облечени в цифри. През 2016 г. броят на ражданията в болницата е 1078, през 2017 г. нараства до 1226, а през изминалата 2018 г. те са над 1300. Увеличаващият се брой на пациентите, които избират лечебното заведение за най-важния момент в живота им, неминуемо води и до разширяване на болничната база. Ето защо родилното отделение продължава да расте. 

Каква е тайната на ултразвуковите прегледи при фетален специалист – I част

От 7 април 2019 г. то вече разполага с 4 чисто нови стаи с общо 7 легла – три двойни и една единична, всички със собствен санитарен възел и удобства за възстановяване след раждането. Сред тях са безжичен интернет, телевизор с кабелна телевизия, климатик и всичко това на фона на чистота и уют. Всяка стая е обзаведена с индивидуален стил в приятни цветове, за да се чувстват майките и техните бебчета като у дома си. Екип от висококвалифицирани медицински специалисти полагат денонощни индивидуални грижи за здравето, удобството и комфорта на пациентите. 

Каква е тайната на ултразвуковите прегледи при фетален специалист – II част

Разбира се, всяко родилно отделение се нуждае и от една красива зала за изписвания, която да приветства новия живот в големия свят и да запечата щастието на цялото семейство. От месец март 2019 г. родилно отделение на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ разполага и с изцяло нова зала за изписвания. Тя е съчетание от пъстри цветове и празнична атмосфера и е готова да побере всички гости, дошли да посрещнат новия член на семейството и неговата майка. В допълнение, в залата е заложена и мултифункционалност. Към нея е обзаведено помещение за курсове, обучения и ателиета за деца и родители.

 

Родилното отделение на Медицински комплекс „Д-р Щерев” е открито на 9 декември 2006 г. – денят, в който Българската православна църква отбелязва празника Зачатие на Св. Анна. Осем години по-късно, на 9 декември 2014 г., е обявено неговото пълно реновиране и разширяване. Четири години по-късно новостите около най-вълнуващото място в болницата не спират. Новите стаи очакват своите малки пациенти и с тях капацитетът на болничния стационар, където родилките се възстановяват, вече е общо 14 стаи с над 20 легла.