В контекста на текущата преоценка на епидемиологичната оценка на риска на различни страни по отношение на болестта COVID-19 и след откриването на случаи при пътници, идващи от България, беше решено България да бъде класифицирана като предпазна мярка в категория Б (страни с по-висок риск, но съмнение в сравнение с категория А), пише bgnovini.eu. 
 

Новото класиране влиза в сила в понеделник, 29 юни 2020 г., и ще бъде преоценявано въз основа на епидемиологичните показатели, тъй като те се формират.

Следователно гражданите, които възнамеряват да пътуват до Кипър от България от 29 юни 2020 г. нататък, трябва да са преминали лабораторен тест от призната лаборатория най-малко 72 часа преди заминаването и да притежават Удостоверение, че за доказване на отрицателен PCR за COVID-19.

Освен това до неделя, 28 юни 2020 г., всички пътници, пристигащи от летищата в България, ще бъдат подложени на лабораторни изследвания при пристигане в Кипър, независимо от проверката на извадката, извършена на пътници от категория А и Б.