Турция спира всички международни полети. Това обяви президентът Реджеп Ердоган, цитиран от световните агенции. 

"Всички международни полети са спрени. Придвижването между градовете трябва да става с разрешението на местните власти", добави той. 


Ердоган призова съгражданите си да се подложат на доброволна карантина.

В Турция само за денонощие бяха потвърдени 1196 нови случая на заразени с коронавирус, предаде „Дейли Сабах”, позовавайки се на официална информация на властите.

Здравният министър Фахреттин Коджа заяви, че през последното денонощие са били направени 7286 теста, от които положителните са 1196. Така общият брой на заразените в южната ни съседка достигна 3629.

До момента е потвърдена смъртта на 75 души. Властите в Анкара отново призоваха населението да остане у дома. Вътрешният министър Сюлейман Сойлу заяви, че в големите градове като Истанбул, Анкара и Измир хората като цяло спазват изолацията, но не така стоят нещата в някои части на Анадола.

В телевизионно обръщение към нацията, президентът Реджеп Ердоган призова населението да спазва дисциплина. Той дори направи прогноза, че до „2-3 седмици” Турция може да се справи с разпространението на коронавируса. Тенденцията обаче сочи в обратна посока.