Броят на официално потвърдените случаи на коронавирусна инфекция е намален няколко пъти. Учени от Германия са сигурни в това. След като бяха проучени официалните доклади, те стигнаха до заключението, че само 6% от заразените влизат в медицински заведения. Съответно към днешна дата всъщност само в САЩ има около 10 милиона пациенти с коронавирус.

Също така учените успяха да установят защо смъртността е толкова висока в някои страни. Причината за това е, че в тях са открити само малък брой заразени. В САЩ този показател е още по-малък. В същото време в Южна Корея са открити около половината пациенти с коронавирус. Авторите на изследването казаха, че на 31 март всъщност са заразени почти половин милион души.

Такива данни изобщо не съвпадат с официалните. Учени от университета Джон Хопкинс изчислиха, че този ден в целия свят са регистрирани около 900 000 нови инфекции.

Себастиан Волмер казва, че властите трябва да преразгледат алгоритъма за провеждане на тестове, защото разликата между официалните данни и това, което всъщност съществува, е твърде голяма. Мащабът на тестване все още е недостатъчен и на 3 април всъщност не са били милион заразени, а десетки милиони.

Превод: БЛИЦ