Ситуацията с дезинфектантите в страната ще се нормализира и скоро дефицитът ще бъде напълно преодолян.

След като пазарът беше буквално взривен от свръхтърсенето заради извънредната ситуация около коронавируса, днес стана ясно, че най-голямата фабрика за етанол в страната „Essentica”, притежавана от „ВП Брандс Интернешънъл“, работи на пълен капацитет и в денонощен режим на работа.
 
„С цел да задоволи в максимална степен нуждата от тази суровина, компанията доставя приоритетно продуктите си на български предприятия, специализирани в производството на медицински спирт и на дезинфектиращи средства, както и на общини и други публични администрации. Тези доставки се осъществяват за сметка на силно намалени експортни продажби към чуждестранни клиенти“, разпространиха в официално становище от ВП Брандс Интернешънъл.

От там допълниха още, че за да гарантират непрекъснатост на производствения процес, подхождат партньорски към българските селскостопански производители и плащат авансово тяхната земеделска продукция, необходима за производството на етанол. 
 
Като националноотговорна компания „ВП Брандс Интернешънъл“ ще продължи да изпълнява своя ангажимент към българските граждани и организации с цел овладяване на пандемията от COVID 19.