Медицинската сестра Блеър Гидри от Ню Орлийнс в САЩ знае що е то саможертва. Момичето работи в отделението за интензивна терапия за пациенти с CoViD-19.

Там то се сблъсква с истинската благодарност на пациентите и техните роднини. 

Наскоро Блеър разказа трогателна история за умиращ от коронавируса старец. По жизнените показатели на мъжа било ясно: не му оставало много да живее, затова лекарите позвънили на жена му и ѝ предложили тя да се сбогува лично със съпруга си за всеки случай.

Отговорът ѝ обаче поразил целия медицински персонал. 

Решавайки да икономиса медицински маски и други материали, които и без това са критично недостатъчни, едва сдържайки сълзите си, жената заявила, че ще си остане у дома, пише People.

"Тя можеше да дойде. Ако пациентът умира и ние изключваме апаратите за поддържане на живота, ние допускаме съпрузите и децата. Но тя знаеше: на нея ще ѝ се наложи да сложи маска, а тя отказа, знаейки, че те сега струват колкото златото. Не съм ревла, но от това плача всеки ден", разказа Блеър.  

"Той беше над 70, не се чувстваше добре. Съпругата му ми звъня всеки ден и ми казваше, че не знае какво да прави. Тя просо седеше у дома си и плачеше по цял ден. В крайна сметка мъжът ѝ почина", разказа още Блеър.  

Превод и редакция: БЛИЦ