Прогнозите на синоптиците за идващата зима се оправдаха. Тази сутрин в София осъмна със сняг. Заради снеговалежа улиците в столицата се почистват. Движението по софийските улици е затруднено, настилките са хлъзгави.

Мокри са пътищата в районите на Видин, Монтана, Попово, Полски Тръмбеж, Стражица, Драгоман, Сливница и Годеч. В Родопите и проходите Рожен, Превала и Пампорово има частично заледени пътни участъци, които се опесъчават. 

Неподходящо за туризъм, дори опасно ще е времето в планините. Силните и топли южни ветрове ще се сменят със студени северозападни. В по-ниските места отначало с дъжд, ще премине в сняг. Ще има гръмотевична дейност, мъгла, и снежни виелици. Ще настъпи рязка промяна на температурата. Към 14 ч. на 1200 м. ще бъде около -5, на 2000 м. около -10, -12° , а вятърът бурен.

През по-голямата част на деня по Черноморието ще духа умерен и силен югозападен вятър и температурите ще успеят да достигнат до 16-19°. Студеният фронт ще достигне едва по-късно след обяд, ще настъпи рязко понижение на температурите, вятърът ще стане от запад, за кратко ще превали и сняг. /БЛИЦ