Едноседмичен хоум офис в апартамент в хотел в Банско би ни струвал поне 350 кинта на седмица или почти един бон за месец. Това сочат последните оферти в мрежата от началото на годината, които обаче не включват храната, научи „Монитор“.

На другия полюс е предложението за 1646 лв. или над две минимални заплати на седмица. То е е за луксозно студио с капацитет трима души - двама възрастни и дете. Офертата включва още редица удобства като СПА център вътрешни БИО басейни с температура 33 градуса, в който има соли от Мъртво море, и солна стая с хималайска сол. Чрез тях можем да съчетаем работата в изцяло оборудваните компютърни зони с възстановителни процедури.

За малчуганите от 3 до 6 години се грижи професионален аниматор, а по-големите могат да се забавляват в центъра за игри в хотела. Гостите, закупили офис пакета, имат възможност да се възползват и от безплатен транспорт до ски пистите или лифта в града.

Работата от вкъщи несъмнено се превърна в емблема на вече изминалата 2020 г., тъй като малки и големи останаха затворени в домовете си в опит да спрат разпространението на COVID-19. Освен препятствие, това се превърна и във възможност за хотелите в родните курорти.

Редица места за настаняване вече примамват своите клиенти с пакети за офис в планината или безплатни антигенни тестове, показа справка в платформите за онлайн резервация.

С разрастването на пандемията и въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки и ограничения в работата на хотелите, собствениците на хотелите стават все по-изобретателни в борбата за клиенти. Така например хотел в южните квартали на столицата предлага на своите клиенти пакетни нощувки с включен PCR, антигенен тест или такъв за антитела Нощувката за двама души с добавка двe експресни PCR изследвания излиза 299 лв.

Резултатът от тестa се получава спрямо натовареността на Лабораторията на ДКЦ „Софиямед” в конкретния ден - от 1 до 4 часа, а при взета проба през уикенда - до 8 часа или края на деня.

Припомняме, че покрай празничните почивни дни хотелиери от Велинград също предложиха въвеждането на отрицателни тестове за COVID-19 като условие за настаняване на празнуващите в тях, за да гарантират спокойствието на своите гости.