"Жертвите на войната в Украйна миналата седмица са пет пъти по-малко от убитите във войната по нашите пътища", това заяви председателят на Народното събрание (НС) Вежди Рашидов в приветствие към участниците в конференция за войната по пътищата. На форума присъства и главният прокурор Иван Гешев, конституционният съдия Атанас Семов, експерти и близки на жертви на катастрофи, но не и министри.

"В България усещането за власт отсъства, усещането за държава отсъства, усещането за сигурност отсъства", продължи Вежди Рашидов. Според него го няма и усещането за активност.

Председателят на парламента засегна и темата за Шенген, след като по-рано през деня дойде пореден сигнал, че България няма да бъде присъединена към зоната за свободно движение. "Не се съмнявайте, че в Европа четат за всичко, което става в България", посочи Рашидов. И добави в заключение: "Крайно време е да създадем работеща държава!".

БЛИЦ припомня, че на форума говори и главният прокурор на България. "Бесен съм, защото убиват българи по пътищата", каза Иван Гешев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук