42-годишен мъж е настанен в болница, но живота му е вън от опасност, след като е бил прострелян с газов пистолет, съобщиха от пловдивската полиция. Инцидентът се е случил късно снощи след сбиване на четирима мъже на територията на парк "Рибница"

Жители на "Шекер махала"- О. К., на 17 г., без криминални прояви, и Н. К., на 29 г., криминално проявен, се разхождали  в парк ''Рибница'', когато се срещнали с други двама мъже от '' Арман Махала'' - А. Ш. на 42 г., криминално проявен, и В. Ш., на 19 г., без криминални прояви. 

При срещата между двете групи започнал словесен спор, който прераснал в скандал, а минути след това конфликтът между мъжете ескалирал в сбиване и побой.

По време на свадата 29-годишният Н. К. извадил газово огнестрелно оръжие и прострелял в областта на врата 42-годишния мъж.

Нанесената огнестрелна рана е причина лицето да бъде настанено в болнично заведение за обработка на нараняванията, а останалите участници в сбиването  Н. К. и О. К. са задържани в арестните помещения на  Трето РУ. 

Работата по случая продължава под надзора  на Районна прокуратура Пловдив.