Бившият агент на Държавна сигурност с псевдоним Академик и настоящ труженик във фабриката за фалшиви новини Огнян Стефанов се зае с превантивно лъскане на имиджа на Цветан Василев. В сайта си „Фрогнюз“ Стефанов пусна поредната фалшива новина по адрес на депутата и издател Делян Пеевски. Без абсолютно никакъв информационен повод,

по стара ченгесарска схема беше

изпусната манипулативна публикация

в която името на Пеевски бе пришито към бруталното източване на КТБ от нейния собственик Цветан Василев, пише в. Монитор. Побългарената версия на Бърни Мадоф построи финансова пирамида около притежаваната от него банка и окраде парите на вложителите в трезора. В опита да отърве полагащото му се възмездие Василев щедро пръска откраднатите от КТБ пари за пропагандни акции като жалбата в САЩ по закона „Магнитски“. И към момента движение по жалбата му няма, но тя отново бе използвана вчера от агентите му у нас, сред които е и Академик, по основното й направление – вдигане на пропаганден шум. Причината е, че делото за грабежа на КТБ стартира след само 2 дни и явно нечии укриващи се в Белград мустаци треперят от страх, че могат да бъдат застигнати от българското правосъдие.

В редица публични изяви пред реномирани чужди медии експерти зад Океана излязоха с

категоричното становище, че Българския Мадоф

се пробва да избяга от родното правосъдие

като се крие зад закона „Магнитски“. Само преди месец с такова категорично мнение излезе пред престижното онлайн издание US News and World report вицепрезидентът по международната политика на авторитетната неправителствена организация „Граници на свободата“ Миклош Радвани. Базираната във Вирджиния организация, представлявана от Радвани, е основана през 1995 г. от бившия републикански сенатор Малкълм Уолъп, като си поставя за мисия спазването на принципите на индивидуалната свобода, свободната пазарна икономика и частната собственост.

„Случаят на Цветан Василев няма нищо общо с Глобалния акт „Магнитски“. Абсурдно е да се твърди противното. Този човек не е жертва на нарушение на човешките права“, заяви тогава Радвани.