С двоен залп от клевети бе атакуван от Българския Мадоф Цветан Василев и щерка му – Радосвета, депутатът и издател Делян Пеевски. Това пише в. Монитор.

Отрочето на банкера-беглец, която е обвиняема, но подобно на баща си избяга от родното правосъдие зад граница, даде своя принос към манифактурата на Фабриката за фалшиви новини с две публикации на сайта на Василев – от понеделник и от вторник. Поредната атака срещу Пеевски от страна на баща и дъщеря стартира с нов сайт по акта „Магнитски“. В него се преповтарят опорните точки на Василев и останалите ментори на Фабриката за фалшиви новини, че подсъдимият за източването на милиарди от КТБ банкер-беглец бил станал едва ли не жертва на „корпоративен рейд“. Пробва да се вмени на издателя ни и вторичният грабеж на КТБ макар изданията „Телеграф“, „Монитор“, Агенция „Монитор“ и „Политика“ да публикувахме тонове доказателства, че именно Василев прави вторичният грабеж. Отделно Пеевски внесе заедно с колегите си от групата на ДПС Йордан Цонев и Хамид Хамид проект за промени в Закона за банковата несъстоятелност, с които не само ще бъде спрян вторичният грабеж, но дават възможност и за връщане на вече ограбеното от Василев и обкръжението му. Именно тези промени, както и разкритията ни за него и ортаците му Иво Прокопиев, Сашо Дончев, Огнян Донев и момчето за поръчки, през което беше откраднат „Петрол“ - Гриша Ганчев, са и причината за постоянните атаки на Българския Мадоф и слугуващата на задкулисието Фабрика за фалшиви новини срещу Пеевски.

Във вторник пък Радосвета Василева пусна нова статия – срещу БГ европредседателството - друга от опорните точки, зададени от скандалните бизнесмени и изпълнявани от глашатаите им като проваления правосъден министър Христо Иванов, и от медиите от Фабриката. В края на статията, която преповтаря всички лъжи на престъпната компания, чиято цел е да се пробват да провалят европредседателството, Василева-младша не пропуска да спомене за онлайн петицията в полза на баща си по акта „Магнитски“.

Радосвета се сдоби с обвинение преди няколко месеца, като подобно на майка си и тя ще отговаря пред Темида за пране на пари. В нейния случай то също е за далавери при покупко-продажбата на имот, но докато при Антоанета Василева обвинението е за палатът за 20 млн. евро на Женевското езеро, при Радосвета е за апартамент с размерите на голф игрище в курорта Св. Константин и Елена. Той е закупен отново с източени от КТБ пари, като Радосвета брои за имота на дружеството „Хелт енд уелнес” 2,194 млн. лева, „дарени“ от баща й. Само две години по-късно – през 2015 г., Василева-младша продава апартамента на друго свързано с баща й дружество, също кредитополучател от КТБ - „Агро ин 2001“, за 190 000 лв. Там по нейно нареждане са поставени златни чешми. Общо семейството разполага с над дузина имоти, разпръснати из страната - Бояна, Созопол, Габрово, София. Индустриалните покупки в семейство Василеви вървят паралелно със семейни придобивки, при това не само имотни, но и логистични – под формата на тузарски коли и дори самолети.

Междувременно лъсна наяве и симбиозата между бившата говорителка на Драгалевския лаборант Иван Костов Стояна Георгиева и агентът от ДС Академик - Огнян Стефанов. Сайтовете им "Медиапул" и "Фрогнюз", който е като пресофис на Българския Мадоф, публикуваха фалшивата новина за скандала в УНСС. Както вече писахме, в напъна постоянно да изработват лъжи срещу Делян Пеевски името му бе оклеветено в публикация, според която блогър бил заплашван от Студентския съвет на УНСС заради колаж с издателя ни. Т.нар. блогър Йордан Стефанов измислил псевдосъбитие (според собствените му обяснения) в опит да омаловажи лекцията във ВУЗ-а на евродепутата Николай Бареков в петък, при която беше разобличена манифактурата за лъжи, обслужваща интересите на скандалния бизнесмен Иво Прокопиев, Цветан Василев, Сашо Дончев, Огнян Донев и Гриша Ганчев. Като „лектор“ сложил на плаката мишена №1 на престъпната компания – Делян Пеевски, макар той да няма нищо общо със събитието от петък. От съвета го предупредили, че трябва да махне плаката. Въпросният блогър се оказа отдавнашно „перо“ на Фабриката за фалшиви новини и по-конкретно на "Офнюз". Не само обслужващите задкулисието медии пеят в хор, а и вероятно самите му представители са сложили сами плакатите.