Провалилият се правосъден министър Христо Иванов, по-известен заради лъжите си като Пинокио, влезе в ролята на острие на атаките на скандалните бизнесмени срещу Делян Пеевски, пише в. Монитор.

В пост във Фейсбук видният представител на комунистическия род Бойкикеви взе да обяснява как премиерът Бойко Борисов имал шизофренно поведение по повод съдебната реформа и корупцията. 

Само че изглежда, че Пинокио страда и от раздвоение на личността. 

Та нали именно той беше забелязван многократно да стои на килимчето пред кабинета на Бойко Борисов и да чака чинно, за да прокара абсурдните идеи на скандалните бизнесмени по отношение на Темида. 

Те могат да се сведат до два факта – да се обязди прокуратурата, а заедно с нея и ВСС, за да може задкулисието да лансира свои съдии, които да го бранят в делата за корупция. Дела като това на Господаря на хапчетата и собственик на медийната бухалка „Клуб Z“ Огнян Донев, подсъдим за укриването на 62 млн. лв. данъци, което скоро трябва да приключи. 

Повод за това двойствено поведение на Христо Иванов стана институционалната война между президент и премиер и намесването на името на Пеевски, който категорично заяви, че войни не води, а има само претенции към Иво Прокопиев, че медиите му разпространяват фалшиви новини.

Причината Христо Иванов да започне да брани Прокопиев обаче се оказа по-дълбока. Хората на Командира показаха, че са недоволни от факта, че Фабриката за фалшиви новини зацикли с лъжите по отношение на Пеевски и беше тотално разобличена. За глас на Иван Костов в този сюжет се появи журналистът Владимир Береану, виден агент на политическата полиция - 6-о управление на ДС, който гръмко обяви на аудиторията, че медиите на Прокопиев не били опозиционни. 

Целия материал по темата може да прочетете на сайта на в. Монитор