Писна ми от политическо шикалкавене. Toва заяви общинският съветник от „Демократична България“ Методи Лалов в профила си във фейсбук.


Ето какво написа той:

"Очаквам от своите представители твърди и категорични позиции, ясно говорене и смелост (доказали са, че могат това). Демократична България има подробна управленска програма. За съжаление нейното реализиране в пълен обем е невъзможно при сегашното разпределение на силите в Народното събрание.

Затова, ако никоя от първите две политически сили - ГЕРБ/СДС и ИТН, не реализират управленски мандат, трябва да поискаме от Президента да възложи мандат на Демократична България. Ще предложим кратка програма, която несъмнено започва с промяна в Изборния кодекс, но не се изчерпва с него.

Тогава ще си проличи кой кой е от останалите, кой само говори и кой действа. Ако имаме подкрепа, започваме промените, които хората очакват, а ние обещахме. Ако ли не - отново на избори и отново на площада, докато изринем тази кочина. И този път няма да сме толкова свенливи.

Писна ми от хора, които се виждат дълголетници в политиката. Предпочитам кратък политически живот, но нормален обществен и личен такъв".