Отново сигнали за цензура на страницата на Демократична България. Сигнал за това подаде Иво Дошев от групата „Обществен контрол“, предава tribune.bg

„Фактът, че ми изтриха поста от страницата на Демократична България с въпрос дали има шанс да се коалират следизборно с Маяма/Хаджигенов/Дончева е показателен. Някой неразбрал?“, попита той.

Благовест Пармаков също се включи с подобна история:

„На мен ми изтриха коментар по време на кметските избори, защото им писах, че щеше да е по-добре да подкрепят Борис Бонев и той да победи Фандъкова, вместо да издигат свой кандидат, който няма никакъв шанс. Стана огромна дискусия защото много хора бяха на моето мнение и те изтриха всичко“, разказа той.

Петър Здравков също твърди, че на него „най-редовно не му допускат постове, в които има критична мисъл“.

„Не хейт, критична мисъл. Един път изтриха пост заради спор, който водехме с други членове“, опака се той.

Шокиращо дори Методи Лалов се оказа сред цензурираните, а той е едно от лицата на ДБ и общински съветник от коалицията.

„Този факт е показателен само за администратора, който е направил това. Написах в групата Демократична България, че не одобрявам практиката да се трият постове, коментари и да се блокират хора, освен ако не става въпрос за обиди, явни клевети и призоваване към насилие. Другото е недемократично и не прави никого по-силен, убедителен и можещ. Написаното от мен обаче още чака да бъде одобрено от администраторите на групата. Крайните обобщения обаче също не са правилни. Поведението на даден човек или хора не е позиция на ДБ и не бива да се преписва на цялата организация“, категоричен е Лалов.

Междувременно – докато течеше дебата кои са администраторите във ФБ на ДБ, един от тях сам се издаде в социалните мрежи. Лидерката на младежката формация Десислава Николова се оплака от грешка в мрежата.

„Има бъг във Facebook и цял ден, когато напишеш коментар под чужд пост, излиза от името на страница, на която си администратор. Няколко пъти се опита да ме прецака да пиша от името на Демократична България, Да България, МлаДа България и други. Искам да кажа, че това е най-забавният бъг в най-забавният момент“, написа тя.