„Решението за мораториумът за нови лекарства е на парламента и ние сме длъжни да носим тази отговорност. В крайна сметка в парламента имаше емоционален дебат. Аз съм разочарован от поредния такъв дебат, защото никъде текста не се споменават онкоболни, но те бяха изкарани на преден план, като основните губещи. Колегите дадоха много сериозни аргументи, в които твърдят, че има теч на касата, а не като забрана на тези жизненоважни молекули. Това, което разбра е, че когато има едно лекарство, което може да помогне на тежко болни, то трябва да бъде прието в поне 9 държави”, каза Александър Сиди в предаването „Денят на живо”.

„Аз сведох този дебат в главата си до нещо простичко- искаме ли с пари на българските граждани да продаваме надежда? И нашият отговор е- по-скоро не. Всички хора, които продават надежда аз никога не съм ги харесвал. Някога някой нещо е чул, че може да помогне и се хваща като удавник за сламка.  Мораториумът е за лекарства, които не са приети в ЕС. В момента, в който това лекарство бъде прието в 9 страни, България ще бъде десетата", категоричен беше той. 

За протеста против вдигането цената на водата, Александър Сиди заяви:

Ние винаги сме искали България да има сериозно общество. Радвам се, че БСП започнаха да се държат като опозиционна партия. КЕВР трябва да си подаде незабавно оставката.  Тази комисия не се справя и поскъпването на водата е грешка. Ние ще поставим този въпрос в най-скоро време. Това, което се случва е скандално и българските граждани плащат за грешките на другите.