Реакцията, която предизвиква предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман, е възмущение, защото обществото очаква справедливост. Предсрочното освобождаване за убийство звучи нелогично в главите на хората, звучи чудовищно. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV депутатът от ВМРО Александър Сиди.

Не се съмнявам в качествата на съдията, който е взел това решение. Сигурен съм, че се е съобразил със закона и с препоръките на затворническата администрация, обаче прекалени ми се струват реакцията на неправителствени организации и номинацията на Полфрийман за "Човек на годината".

Изключителен скандал! Калпакчиев е пуснал убиеца Полфрийман заради….положителна характеристика от Българския хелзинкски комитет!

Ако го нямаше това, може би никой нямаше да разбере за случая. Това е скандалното, заяви Сиди.

Самият Полфрийман казва, че нашата система е неработеща и корумпирана. Вчерашното решение на съда може би е доказателство в тази посока, добави той.

Скандалът с Джок Полфрийман се разраства, убиецът наглее на излизане от затвора ВИДЕО

Според него извършителите на тежки престъпления не трябва да имат право на съкратено съдебно следствие и намаляване на присъдите. Големият проблем е, че спазването на буквата на закона оставя у хората чувството на несправедливост.

Хората, извършили убийства като това на 7-годишната Кристин в Сотиря, това на студентката Вероника Димитрова във Велико Търново или това на студентката Виктория Маринова в Русе трябва да са в затвора до живот, подчерта депутатът от ВМРО.

Бащата на Монов: Съдът ни се подигра, Калпакчиев и съдийките ще носят нравствен позор

По думите му държавата трябва да намери механизъм да гарантира достоен живот на възрастните хора чрез приемането на закон за защита правата им.

На възрастните хора трябва да бъде дадена добавка от пенсията до прага на бедност, посочи Александър Сиди, като обясни, че тази мярка ще замени държавни плащания като енергийни помощи.