Този случай е отвратителен. Няма как да одобрявам решението за предсрочното му освобождаване, особено с гнусната намеса на Хелзинкския комитет – още малко трябва да благодарим на всички, които убиват българи, съобщава "Труд".


Законът трябва да бъде строг – не може да се отнема човешки живот и после да му даваме награда, коментира председателят на парламентарната комисия по културата и медиите Вежди Рашидов предсрочното освобождаване от затвора на Джок Полфрийман.

Става нещо, което не е смешно, а тъжно и отвратително. Ако умишлено е отнет човешки живот, няма какво да се умува – има си наказание.

Ние винаги с уважение гледаме към българския съд, никога не сме си позволявали да обсъждаме решенията му – аз като политик не съм си го позволявал – но този случай вече е близо до порнографията, подчерта Рашидов.

Този конкретен случай е вреден за цялото общество и не е почтен – създава усещане за безнаказаност. Остава да започне да благодарим и да раздаваме орден „Стара планина“ за това, че убиват българите.

Не е въпросът да озлобеем и да искаме човекът да страда, но той е отнел умишлено човешки живот. Стига сме унижавали българите! Ако сме правова държава – защото съдебната система е гръбнакът на обществото, не бива да го допуска, призова Вежди Рашидов.