"Александър Дунчев не може да преживее факта, че не е министър на земеделието и трудно се справя с емоционалната криза предизвикана от този факт”.

Това заяви народният представител от БСП Александър Симов в ефира на България он еър. Той поясни, че предпочита да вярва на премиера Кирил Петков, който след проведен разговор с Корнелия Нинова е заявил, че това не е мнение на "Продължаваме промяната", а лично мнение на Дунчев. 
 
"Когато се хвърлят такива твърдения тяхната сила не зависи от публицистичния патос, а от доказателствата, които предоставяш и документите, които вадиш.

Не смятам, че господин Дунчев е избрал най-адекватната форма, по която да изрази своето мнение", беше категоричен социалистът. Той заяви, че в това не е слабостта, а силата на коалицията - въпреки различните мнения да продължават напред заедно, обединени от другите големи задачи, които предстоят.
 
"Още в началото на ковид кризата през 2020 година БСП настояваше, знаейки, че кризата ще създаде идеална възможност за спекула, да има изречение в закона, който да ограничи спекулата. Това, което се случи след това доказа нашата правота.

Тогава никой не искаше да дискутира случващото се. Сега обаче виждам правителство, което ясно разпознава проблема", това каза социалистът във връзка със спекулата около цените на хранителните стоки и допълни, че когато производствената цена на олиото е 2 лева, а на пазара се предлага за 5 или 7 лева, това не е пазарна икономика, пазарът бива изкривен и в кризисната ситуация, в която се намира страната става въпрос за вземане на огромна печалба от хора, които са притиснати от много друго високи цени.
 
“Оказва се, че до сега държавата е бездействала по такива казуси. Не е развила достатъчно контролни органи, които да дефинират понятието спекула", обърна внимание народният представител.
Александър Симов беше категоричен, че на първо място са проверките на търговците.
 
Друга основна задача на управлението, която червеният депутат набеляза е именно изчегъртването на проблемите, останали от управлението на ГЕРБ. "Това е тежката задача на новото управление, но трябва да я довършим до край".
 
"Ситуацията е такава, че паниката е много лесно постижима". Той коментира, че тук вижда ролята на държавата - министрите да излязат и да уверят хората, че всичко е наред. Той даде пример с вицепремиера и лидер на БСП Корнелия Нинова, която е заявила, че има суровина за производството на олио за 4 години напред: “Това са отговорностите пред новото управление.

То трябва да намери начин да прекрати тази икономическа паника. Ние трябва да докажем на българските граждани, че основните храни ще ги има на българския пазар и няма да изпитват големи проблеми".